Kan man sammenligne ERP med en bageopskrift ?

erp systemJeg har tidligere skrevet om hvordan kurser af forskellig art har holdt mig i gang efter min rygskade. Og et af de kurser jeg tog var hos ERPsupporten. Dem kan du besøge her – ERP Supporten

Det jeg lærte på det kursus i Nav og C5, som er 2 ERP systemer, var hvordan en virksomhed hænger sammen, og hvordan et ERP system kan være en slags opskrift, ligesom når du skal lave en madret. Et system der får det hele til at hænge sammen. Det har jeg skrevet om her.

Sådan ser opskriften på en effektiv virksomhed ud

Du tager en masse dygtige medarbejdere, en god leder og de optimale rammer. Så krydrer du det hele med en portion tålmodighed, en masse hårdt arbejde og de rette værktøjer. De rette værktøjer kan gradbøjes, men der menes i al almindelighed, hvad der nu engang skal til for at lykkes, så din virksomhed opnår succes og bliver effektiv.

Nu har vi bageformen, ovnen er opvarmet – og nu mangler vi bare det, der får det hele til at spille. Hvad skal der til, for at en virksomhed bliver effektiv? Før du kan lykkes og få succes, så er der helt centrale elementer, der skal være på plads.

Det er naturligvis forskelligt, hvordan folk bærer sig ad, men meget ofte er det struktur, der er det bærende element. For at få struktur på din opskrift til at få succes og blive mere effektiv, så er du nødt til at have de førnævnte værktøjer, som gør dig klar til opgaven. Du skal som minimum bruge et regnskabs- og bogføringsprogram. Og det kan også være, at du skal bruge et program til at styre dit lager, dine opgaver, hvor meget du sælger, og hvor meget du har købt.

Begge er et såkaldt ERP, som er stort set uundværligt i moderne forretningsmodeller, da stort set alt drives digital og automatisk. ERP betyder “Enterprise Ressource Planning” og er programmer, der benyttes til at bevare det gyldne overblik over lager, indkøb, salg og funktionnelle områder i firmaet. Det er en lille, genial koordinator, som kan regne og danne overblik over styrker og mangler

Efteruddannelse har aldrig skadet nogen – tværtimod

Har du ikke lige styr på det der med IT, så kan du heldigvis få kompetent hjælp og rådgivning. Der er mange, der tilbyder helt unikke kurser, som kan hjælpe dig godt på vej mod en mere effektiv virksomhed. Har du en lille virksomhed, så er et Microsoft C5 kursus det helt rigtige, da det er et regnskabsprogram med bogføring for de mindre firmaer.

Men så er der også Microsoft NAV kursus til de små og mellemstore firmaer. Begge kurser giver gode indsigter i og styr på dine finanser og aktiver. Magter du disse facetter i spillet, så er du rigtig godt på vej mod at have etableret en effektiv virksomhed.

For med et C5 kursus og et NAV kursus bliver du uddannet i at tage styring over dit eget firma, og du vil samtidig blive i stand til at spotte, hvor i dit firma, du kan gøre det bedre, samt hvor dine styrker ligger. Det er værdifulde programmer, som du kan få kurser i, og som du kan tage med dig videre til at styrke og effektivisere dit firma.

Har du også fået øjnene op for, hvad ERP og NAV kursus og C5 kursus kan gøre for dig, så tøv endelig ikke.

For hver eneste dag der går uden de rette ingredienser, des længere tid tager det, før din virksomhed bliver effektiv. Tilegn dig flere kompetencer nu og kom et skridt nærmere en effektiv virksomhed.

Leave your comment