Sådan fik jeg nyt sofabord med laserskæring

Vedligeholdelsesfrit og robust sofabord

Vil du gerne have et sofabord med masser af opbevaring, der samtidig ikke er et stort skrummel? Ønsker du dig et solidt bord i materialer, hvor du ikke skal være bekymret for dyre reparationsomkostninger, hvis der kommer en mikroskopisk ridse på det ene ben? Løsningen er et sofabord, du selv designer og får fremstillet i stænger af aluminium med en bordplade af genbrugstræ.

Tid til forandring

I et hjem hvor der både er kæledyr, der ynder at bide og kradse i møblerne, børn, der ofte leger cowboys og indianere inklusiv fuld krigsmaling, og hvor der drikkes rødvin og andre farvede drinks til en fest i ny og næ, gør det hverdagen en del lettere, når møblerne kan holde til lidt knubs. Vores tidligere sofabord blev købt i panik i en billig møbelforretning, da vi i løbet af flytningen på en eller anden vis ikke havde fået det gamle med. Det var imidlertid en skidt investering, det vippede altid, og hunden har adskillige gange væltet det til sin egen forskrækkelse. Børnenes tuschstreger og gamle, uafvaskelige aftryk fra kaffekopper bidrog heller ikke til det samlede helhedsindtryk.

Mange løsninger i én

Vi ville have et sofabord, der kunne rumme nogle af børnenes mange tegnegrejer og legetøj, der nemt kommer til at ligge og flyde overalt i huset. For at gøre det overskueligt for dem ville vi gerne have en åben opbevaringsløsning, så de ikke skulle få en fornemmelse af, at deres ting blev gemt væk, men at de nærmere blev udstillet, til næste gang de skulle i brug. Men vigtigst af alt så ønskede vi os et sofabord, hvor man kunne stille et glas appelsinjuice uden at frygte, at gulvtæppet i næste nu blev besmykket med en solgul plet. Det skulle også være nemt at gøre rent og gerne være vedligeholdelsesfrit.

Laserskæring giver unikke muligheder

Det viste sig hurtigt, at det sofabord, vi havde i tankerne, ikke fandtes ude i møbelforretningerne. Da vi tidligere havde haft succes med selv at designe møbler til huset, besluttede vi os for at prøve lykken igen. For at opnå et let og luftigt udtryk, som samtidig udgør et solidt bord, der ikke vælter, hvis man nyser ved siden af det, valgte vi at bruge metalstænger som ramme og til hylden under bordpladen, der skulle laves af genbrugstræ hos den lokale snedker. Hos nordjyske Danlaser er de eksperter i laserskæring, og de lavede et smukt stel til vores bord, der langt oversteg vores forventninger. Laserskæring kan udføres i mange materialer, og Danlaser var yderst fleksible i forhold til at få vores idé få ud i livet.

Leave your comment