Jeg har også en anden hobby – Keramik

keramik

Jeg elsker model jernbaner, det er ligesom slået fast nu.

Men jeg har også en anden hobby, som måske er lidt af en hemmelighed. Jeg elsker nemlig keramik.

Det giver mig en helt speciel ro i kroppen at sidde der med det våde ler mellem hænderne, disken der kører rundt og en form der tager form, så at sige. keramik download1

Det er simpelt, og det giver så meget. Jeg har tidligere her i mine blogindlæg snakket om kurser. Og jeg jeg er nemlig blevet hooket på det der med at tage kurser. Du lærer noget, du lærer det ordentligt og du lærer det hele i et hurtigt komprimeret format. Det passer mig faktisk rigtig godt. Mit kursus i keramik tog jeg i Kolding lige her: http://www.jannigodtliebsen.dk/ebutik-med-keramik/

Hvis du ellers vil lære mere om keramik sådan rent generelt, kan jeg anbefale den her side : http://www.fof.dk/kbh/Kursusoversigt/kreative-kurser/vaerksteder/keramik

Ro, nærvær, fordybelse = keramik

Som jeg også selv har skrevet om tidligere, så har jeg haft nogle svære perioder i mit liv. Der prøvede jeg for eksempel mindfulness, jeg gik til samtaleterapi og meget andet selvudvikling. Mit liv var fuld af sorg. Men det var faktisk noget så simpelt at lave en potte, som gav mig roen tilbage i livet.

Du sidder der med leret mellem hænderne og du er tvunget til at være nærværende, holde øje med detaljerne og have ro omkring dig, ellers ryger det der stykke ler altså ud af hænderne på dig, og bliver til en grim uformelig klup vådt ler.

Keramik kan også have noget at gøre med keramiske kogeplader i et køkken. Det kan være keramiske bremser, men den her slags keramik som jeg taler om er : fade, lysestager, Bjørn Wiinblad, Kähler vaser, Royal Copenhagen, Holmegaard og meget andet i høj, høj kvalitet som Danmark er så kendt for.

Keramik er nemlig blevet moderne igen. Og folk ved mere om hvad det er, og ikke bare en lidt kikset sidebeskæftigelse for nogle lidt hippiagtige kvinder.

Nej, rigtige mænd som mig kan også være med 🙂

Har du en ekstra hobby som ikke så mange kender til ?

Leave your comment